Ensembles

Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4-7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Tijdens de projecten ‘Amsemble & Friends’ werkt het koor samen met een talentvolle musicus. Zo werkte het koor samen met prijswinnaar Sabrina Vlaskalic (gitaar), harpiste Victoria Davies, accordeonist Vincent van Amsterdam, saxofonist Paul van der Feen en cellist Anton Spronk. Samen met Vincent van Amsterdam werd een succesvolle cd opname gemaakt met werken van Daan Manneke. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.


Het ABC Ensemble is een projectkoor uit Amsterdma. Per jaar worden er diverse projecten georganiseerd met een speciaal thema.
De projecten duren drie tot vier dagen en hebben een elk een speciaal thema. Per project wordt er gekeken naar de juiste bezetting en het aantal repetities. De oude muziek projecten bestaan doorgaans uit 16 tot 22 zangers. Het ensemble werkt met een kaartenbak en stuurt uitnodigingen per project. Daarnaast proberen wij altijd ruimte te maken voor nieuwe deelnemers. Op deze manier wordt het ABC ensemble beschikbaar voor een grote groep amateurmusici en kunnen wij per project een zo goed mogelijke bezetting neerzetten. Het ABC Ensemble stelt zich als doel om leerzaam en educatief te zijn.


Kamerkoor NoordKamerkoor Noord is een nieuw koor in Amsterdam Noord. Het koor is opgericht door dirigent Benjamin Bakker in de zomer van 2022.  Het koor bestaat momenteel uit 22 zangers die thuis studeren en voorbereid op de repetities aanwezig zijn. Uniek is dat het koor niet in de avond repeteert, maar overdag op vrijdagochtend in de Dorpskerk van Zunderdorp tussen 10:00-12:30 uur. Elk kwartaal beginnen we aan een nieuw programma en voeren dat uit in Amsterdam en omgeving.