Ensembles

Het Storytelling Ensemble vertelt jaarlijks het muzikale verhaal waar eeuwenoude grootheden inspiratie aan ontleenden. Welke muziek inspireerde die grootheden door de eeuwen heen tot hun creaties, waar vonden ze troost, blijdschap en inspiratie?

Het Storytelling Ensemble is een ensemble dat bestaat uit onderzoekers en kenners enerzijds, en anderzijds musici die gespecialiseerd zijn in muziekinstrumenten en muziek uit de geschiedenis. Samen met theatermakers maken ze een voorstelling die muziek, geschiedenis en biografische gegevens van kunstenaars samenbrengt en integreert tot een prachtige voorstelling. We willen dit op zo’n manier doen dat deze prachtige verhalen van wereldberoemde mensen, gecombineerd met schitterende muziek, toegankelijk worden voor een groot publiek. Het Storytelling Ensemble staat onder leiding van dirigent Benjamin Bakker.


Amsemble is een kamerkoor dat in 2014 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een programma neergezet dat meerdere keren op hoog niveau wordt uitgevoerd. Amsemble wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Per jaar worden er 4-7 projecten georganiseerd rondom een speciaal thema, waarbij er altijd op zoek wordt gegaan naar een bijzondere combinatie in bezetting, stijl of toedracht. Tijdens de projecten ‘Amsemble & Friends’ werkt het koor samen met een talentvolle musicus. In 2015 was dit de internationale prijswinnaar Sabrina Vlaskalic (gitaar), in 2016 harpiste Victoria Davies en afgelopen jaar accordeonist Vincent van Amsterdam. In het voorjaar van 2018 is onze eerste cd Car ta voix est douce uitgekomen met werken van Daan Manneke. Amsemble staat onder leiding van oprichter en dirigent Benjamin Bakker.


Cappella Den Haag is een projectkoor dat in 2010 is opgericht voor zeer ambitieuze koorzangers. In een korte maar intensieve repetitieperiode wordt een bijzonder programma neergezet dat meerdere keren wordt uitgevoerd. Cappella Den Haag wil op deze manier een podium bieden aan (jonge) zangers die op zoek zijn naar muzikale uitdagingen. Zangers komen uit de hele Randstad met een merendeel uit Den Haag en Rotterdam.  Het koor richt zich, naast de bekende koorliteratuur, voornamelijk op 20e en 21e eeuwse muziek. Cappella Den Haag staat onder de artistieke leiding van dirigent en initiatiefnemer Benjamin Bakker. Begin 2016 heeft Cappella reeds opgetreden in de Pelgrimvaderskerk te Delfshaven Rotterdam met een hedendaags programma met werken van Copland, McDermid, Praulins, Gjeilo en Ešenvalds. In december gaf Cappella twee kerstconcerten in Rotterdam en Den Haag samen met het blazersensemble NEOS Brass.  Cappella Den Haag verzorgde samen met Amsemble en het ABC Ensemble de kerstavonddienst in het Concertgebouw van Amsterdam in 2016.


Het ABC Ensemble is ensemble voor zangers en instrumentalisten. Per jaar worden er diverse projecten georganiseerd met een speciaal thema.
De projecten duren drie tot vier dagen en hebben een elk een speciaal thema. Per project wordt er gekeken naar de juiste bezetting en het aantal repetities. De oude muziek projecten bestaan doorgaans uit 16 tot 22 zangers. Het ensemble werkt met een kaartenbak en stuurt uitnodigingen per project. Daarnaast proberen wij altijd ruimte te maken voor nieuwe deelnemers. Op deze manier wordt het ABC ensemble beschikbaar voor een grote groep amateurmusici en kunnen wij per project een zo goed mogelijke bezetting neerzetten. Het ABC Ensemble stelt zich als doel om leerzaam en educatief te zijn.


Het Dutch Vocal Art Ensemble is een professioneel ensemble dat op projectbasis werkt. Wij zoeken daarbij de grenzen op met andere disciplines om nieuw repertoire toegankelijk te maken voor een brede doelgroep. Oude en nieuwe stijlen worden met elkaar gecombineerd, tegenover elkaar gezet en gepresenteerd in een nieuwe vorm. Het DVA Ensemble werkt daarbij graag samen met andere organisaties en kunstenaars. Het stelt zich daarbij ten doel, nieuwe koormuziek te ontwikkelen voor zowel amateur- als professionele koren. De artistieke leiding ligt in handen van Benjamin Bakker.